AFAS webshop koppeling


Voor je boekhouding gebruik je een ander systeem dan waar de webshop zelf op draait. Voor het overzicht neem je alle (klant)gegevens uit jouw webshop over in je systeem voor boekhouding en CRM. Dit is een tijdrovende taak waarbij ook nog het een en ander mis kan gaan. Voor iedere ondernemer geldt: tijd is geld. Dat zou toch makkelijker moeten kunnen?

Dat klopt! Met behulp van een AFAS koppeling is het mogelijk om alle bedrijfsprocessen op één plek te beheren. Jouw relaties, klanten, bestellingen, artikelen, werknemers en facturen kun je op dezelfde plek vinden. Eenvoudig, overzichtelijk en snel! Met behulp van AFAS online is ontzettend veel mogelijk. Benieuwd wat AFAS voor jouw e-commerce kan betekenen?

Direct contact opnemen

Wat is een AFAS koppeling en wat kan ik ermee?

AFAS online is, zoals ze zelf zeggen, een alles-in-één oplossing voor jouw organisatie. De software-ontwikkelaar biedt een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) en HRM & Payroll Software. Dit laatste is niet interessant als het gaat om e-commerce. Een ERP-systeem daarentegen wel. Dit is een softwarepakket dat vrijwel alle bedrijfsprocessen samenvoegt in één systeem. Dit betekent dat er één plek is voor jou, als webshop, waarin je jouw relaties (klanten), bestellingen, artikelen, werknemers, facturen enzovoorts kunt inzien en beheren.

dNovo ICT bezit veel kennis over AFAS online. Veel van onze klanten maken gebruik van AFAS om hun webshop en bedrijf draaiende te houden. Doordat het AFAS ERP-systeem uit een aantal onderdelen bestaat (CRM, Financieel, HRM & Payroll, Ordermanagement en Project & Uren), staat alle data op één plek. Ideaal voor onze klant. Het onderhouden en bijhouden van deze data is nu een stuk eenvoudiger.

Een webshop is een heel ander systeem dan AFAS. Daar ontstaat dus een probleem. Je hebt data binnen AFAS en wil die graag daar beheren of inzien en je hebt jouw webshop waar de klanten op ontstaan en waar de bestellingen binnenkomen et cetera. Om die data te kunnen synchroniseren moet een brug (koppeling) worden gebouwd tussen AFAS en het webshop-platform, bijvoorbeeld een AFAS – Magento koppeling. Zodra de brug is gebouwd, kan er data worden uitgewisseld tussen AFAS online en de webshop.

Voorbeelden

De bovenstaande uitleg van een AFAS koppeling is een theoretisch verhaal. Om het allemaal wat concreter te maken, hebben we een aantal voorbeelden van data uitwisseling op een rij gezet. De volgende voorbeelden zijn allemaal mogelijk met bijvoorbeeld een AFAS – Magento koppeling.

 • Bestellingen die binnenkomen op de webshop, moeten naar AFAS om daar boekhoudkundig afgerond te worden;
 • Productbeheer kan plaatsvinden binnen AFAS. Die producten moeten beschikbaar worden op de webshop;
 • Klantrelaties moeten in AFAS aanwezig zijn voor de boekhouding. Die klantdata moet opgehaald worden van de webshop.

AFAS B2C webshop-koppeling voor Magento2 webshop

Wij hebben veel ervaring met Magento webshops met AFAS profit, zowel de standaard als klant specifieke maatwerk. De door ons ontwikkelde AFAS – Magento koppelingen bieden een vrijwel real-time bijgewerkte informatie rondom jouw webshop producten, voorraadmutaties én administratie. Dat betekent dat je niet alleen direct inzicht hebt, maar ook kunt besparen op tijd. Dubbele invoer van data is niet langer nodig! Samen met jou bepalen we welke informatie je wilt synchroniseren en welke kant informatie-onderdelen op moet stromen.

In onze AFAS koppeling zit bijvoorbeeld:

 • Het real-time verwerken van orders naar AFAS online;
 • Het automatisch synchroniseren van bijvoorbeeld producten, prijzen en voorraad van én naar jouw Magento e-commerce platform;
 • Voorraadsynchronisatie tussen AFAS, Magento en eventuele WMS-systemen;
 • Een klantregistratie oplossing die past bij jouw proces; de AFAS Profit en AFAS online koppeling heeft ondersteuning voor ‘guest checkout’.

AFAS Magento koppeling B2B-webshop

Via de AFAS – Magento koppeling is het mogelijk om B2B-processen vanuit AFAS in de Magento webshop vast te leggen. Synchroniseer gegevens tussen jouw AFAS en Magento omgevingen en profiteer van volledige ontsluiting en synchronisatie. Met onze AFAS kennis zorgen wij ervoor dat de Magento webshop koppeling voldoet aan alle specifieke eisen. Niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst. Als het gaat om B2B-processen, biedt de AFAS koppeling ondersteuning voor:

 • Verkooprelaties/klanten;
 • Relaties;
 • Orders;
 • Pakbonnen;
 • Facturen;
 • Producten;
 • Prijzen en prijsstructuren;
 • Product- en orderstatussen;
 • Voorraden.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

dNovo is gespecialiseerd in het ontwikkelen van AFAS koppelingen. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die AFAS te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345.

Direct contact opnemen

Bekijk meer koppelingen

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte koppeling
Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!