OCI Koppeling


Een OCI koppeling kan een grote meerwaarde hebben voor jouw B2B webshop. Met deze koppeling is het namelijk mogelijk voor jouw klanten om pas een order te plaatsen als alle intern betrokken partijen binnen de organisatie akkoord hebben gegeven. Ideaal, want zo ontvang jij pas de bestelling als deze compleet is goedgekeurd. Dat betekent dat je de bestelling direct kunt uitleveren en in rekening kunt brengen.

Hoe werkt een oci koppeling

OCI Koppeling betekenis

Aan de hand van een aantal eenvoudige stappen leggen wij de OCI koppeling betekenis aan je uit. Zo weet je exact wat de koppeling inhoudt en voor jouw bedrijf kan betekenen. In het voorbeeld maken we gebruik van een zorginstelling om de voordelen goed duidelijk te maken. Maar het is uiteraard mogelijk om een OCI koppeling op vele andere manieren in te zetten.

  1. Je bent werkzaam bij een grote zorginstelling. Voor jouw locatie ben je verantwoordelijk voor de inkoop van benodigdheden. Via het online inlogsysteem is het mogelijk om eenvoudig een bestelling samen te stellen. Wanneer je alles in jouw winkelmandje hebt geplaatst, verzend je deze.
  2. De overkoepelende organisatie ontvangt niet alleen jouw bestelling, maar ook die van de overige locaties die onder dezelfde organisatie vallen. Alle betrokkenen hebben de mogelijkheid om hier een akkoord op te geven. Denk bijvoorbeeld aan locatieleiders, financieel verantwoordelijken et cetera.
  3. Op het moment dat iedere betrokkene zijn of haar akkoord heeft gegeven, wordt deze naar de betreffende webshop verstuurd. Dit bedrijf kan de order direct klaar maken en verwerken. Zowel logistiek als financieel.

Direct contact opnemen

Level 2 OCI Koppeling uitleg

Hierboven en in de infographic wordt de level 1 OCI punchout beschreven. Een level 2 OCI punchout gaat net een stap verder. Een level 2 punchout geeft de klant de mogelijkheid om in het eigen systeem rechtstreeks te zoeken in de catalogus van de leverancier of meerdere leveranciers. Een voordeel hiervan is dat de klant niet meer doorgestuurd wordt van het een naar het andere systeem, maar dat de bestelling pas bij goedkeuring van alle partijen wordt doorgestuurd.

Voordelen OCI punchout

Het werken met een OCI koppeling heeft een aantal grote voordelen, voor zowel jou als B2B webshop eigenaar als voor je klanten.

  • Het bestellen van producten gebeurd via het systeem van de klant. Hierdoor kan de inkoop order direct worden ingevoerd en goedgekeurd;
  • De klant heeft beschikking over alle productinformatie van jouw webshop;
  • De klant ziet direct de juiste prijzen van jouw assortiment, ongeacht of er onlangs prijswijzigingen hebben plaatsgevonden. Eventueel kan de beschikbare voorraad ook getoond worden;
  • Je profiteert van een optimale klant-leverancier relatie door tijdrovende, dubbele invoerhandelingen uit te sluiten en de processen van de klant te respecteren.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

dNovo is gespecialiseerd in het ontwikkelen van OCI koppelingen. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die een OCI punchout te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345.

Direct contact opnemen

Bekijk meer koppelingen

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte koppeling
Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!