Magento webshop laten maken, een gedetailleerd proces


Lees meer

Als je research doet naar het bouwen van een eigen webshop, kom je al gauw het platform ‘Magento’ tegen. Niet zo gek, want Magento is het meest populaire e-commerce systeem ter wereld. De software is dusdanig door ontwikkeld dat het oneindig veel mogelijkheden biedt. Zelfs zo veel, dat Magento ongetwijfeld ook aan jouw wensen en eisen aan een webshop kan voldoen. Niet zo gek ook, dat je overweegt om een Magento webshop te laten maken.

Twijfel je nog tussen verschillende e-commerce platforms voor jouw webshop? Een Magento webshop laten bouwen heeft veel voordelen. Magento kan ondersteuning bieden op veel vlakken. Door een Magento website te laten maken, profiteer je direct van alle mogelijkheden. In het onderstaande stappenplan lees je alles over een Magento webshop laten maken, van het begin tot eind.

Direct contact opnemen

Lees verder onder de afbeelding.

stappenplan webshop magento laten bouwen

Een Magento webshop laten maken

Kies je ervoor om een Magento webshop te laten bouwen door dNovo, dan werken wij met een vast stappenplan. Deze lichten we graag toe.

1. Contactmoment

Allereerst vindt er een contactmoment plaats. We nodigen je uit om bij ons een kopje koffie te komen drinken, of wij komen naar jou toe. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we de huidige situatie. Gaat het om het upgraden van een bestaande webshop? Of wil je een compleet nieuwe Magento website laten maken?

2. Offerte op maat

Afhankelijk van jouw plannen rondom je webshop stellen wij een offerte op maat op. Bij een bestaande webshop kijken we naar de huidige variant. We bekijken jouw webshop en bepalen de offerte op basis van wat er aanwezig is en wat er nog gedaan dient te worden. 

Indien een webshop vanaf begin af aan gebouwd dient te worden, zal het creëren van een ontwerp ook worden meegenomen in de offerte.

3. Design en ontwerp

Tijdens de design en ontwerpfase van jouw nieuwe webshop zal er op basis van jouw wensen, eisen en behoeften een ontwerp worden gemaakt van de webshop. Dit gebeurt altijd in overleg met jou. Kies je voor een Magento webshop laten bouwen, dan wil je ook een resultaat dat bij jou past.

4. Ontwikkeling van de webshop

Bij een akkoord op het ontwerp is het tijd om de Magento webshop daadwerkelijk te gaan ontwikkelen. Om dit proces succesvol te laten verlopen, maken we gebruik van een aantal projectfasen: 

  1. Opzet Magento 2 omgeving. Voordat er daadwerkelijk aan de webshop gebouwd kan worden, dient er eerst een basis te zijn. Dit is de Magento omgeving die moet worden geïnstalleerd en ingericht.  
  2. Configuratie en inrichting. In deze fase worden de entiteiten, typen en globale instellingen gedefinieerd. Denk bijvoorbeeld aan e-mailinstellingen en dergelijke. Ook wordt er in deze fase gestart met de datamigratie. Hier dient eerst een test-migratie voor gedaan te worden.  
  3. Implementatie templates. Tijdens deze fase kan er gestart worden met het implementeren van de templates.  
  4. Implementatie koppelingen en externe functionaliteit. Zodra de implementatie van de templates zijn voltooid, kunnen de koppelingen vanuit de webshop worden ontwikkeld en geïmplementeerd.  
  5. Checkout optimalisatie en aanpassingen. Iedere webshop eigenaar weet dat het kunnen afrekenen het belangrijkste onderdeel van de webshop is. Daarom besteden we hier extra aandacht aan.  
  6. Optimalisatie platform en modules. In deze fase wordt er concreet gestuurd op de performance van jouw webshop.  
  7. Go live en support. Gefeliciteerd! De bouw van jouw webshop is voltooid en jouw website kan live gezet worden. dNovo blijft natuurlijk beschikbaar voor support in de toekomst en bij het oplossen van bugs.

Magento webshop laten bouwen?

dNovo is gespecialiseerd in Magento webshops bouwen. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van verbindingen maken. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die Magento te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345

Direct contact opnemen
Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!