Starten met Magento, de beste tips


Lees meer

Beginnen met Magento voor het ontwikkelen van jouw webshop? Misschien heb je al een idee van hoe de webshop eruit moet komen te zien. Maar het kan ook zijn dat je nog bij scratch moet beginnen. Starten met Magento kan best lastig zijn, vooral als je niet weet hoe de software werkt. Een Magento webwinkel beginnen en maken kost veel tijd en inspanning. Om van jouw webshop een succes te maken, is het van belang om dit direct goed te doen.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf te starten met Magento. Toch is het verstandig om voor een professionele webshopbouwer, zoals dNovo, te kiezen. Zo weet je zeker dat jouw webshop goed loopt en jouw bezoekers hun weg kunnen vinden. Ga je een Magento webshop beginnen? Dan hebben wij tips voor jou!

Direct contact opnemen

Magento webshop beginnen

Voordat je begint met het maken of ontwerpen van jouw Magento webshop, is het verstandig om over verschillende elementen na te denken voordat je begint. Daarbij moet je wel weten wat een goede webshop onderscheidt van een ander.

Kenmerken goede webshop

Een goede Magento webshop maken? Zorg dan dat jouw webshop:

 • Gebruiksvriendelijk is voor zowel de bezoeker als voor jouw personeel die ermee moeten werken.
 • Een goede zoekfunctie heeft zodat de bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt.
 • Een heldere navigatiestructuur heeft. Niets is zo vervelend als een webshop zonder duidelijke navigatie.
 • Jouw producten op een professionele en overzichtelijke manier weergeeft. Maak daarbij gebruik van logische productgroepen.
 • Een aantrekkelijke en betrouwbare uitstraling heeft.
 • Goed vindbaar is binnen de zoekmachines. Dit bevorder je door goede afbeeldingen te gebruiken en SEO toe te passen op je teksten. Maar ook een snelle laadtijd bevordert jouw positie binnen Google.

Zelf starten met Magento – tips

Wanneer je besluit om zelf te starten met Magento, moet je rekening houden met een heleboel zaken. Er komt namelijk veel meer kijken bij het onderhouden van een webshop dan ondernemers vaak beseffen. Wij hebben vier tips voor je.

Tip 1. Maak voldoende tijd vrij

Het onderhouden van een Magento webshop kost veel tijd. Wanneer je slechts half of beperkt online bent, speel je eigenlijk niet meer mee. Daarnaast komt er veel meer kijken bij het hebben van een webshop dan slechts de vulling van je website.

De volgende taken dienen ook uitgevoerd te worden:

 • Klantvragen afhandelen;
 • Pakketjes versturen en verwerken;
 • Retourpakketjes verwerken;
 • Voorraadbeheer;
 • Algehele onderhoud;
 • Marketingstrategie.

Tip 2. Val op en wees onderscheidend

Op het internet zijn honderden webshops te vinden. Iedere webshop verkoopt zijn eigen product en gaat op zijn eigen manier met bezoekers en klanten om. Het is zaak dat jij met jouw Magento webshop weet op te vallen. Dit begint bij een geoptimaliseerde webshop waarbij gebruikersgemak, orderafhandeling, aftersales en klantenservice een grote rol spelen.

Tip 3. Speel in op de behoeften van je bezoeker

Om van jouw Magento webshop een succes te maken, is het belangrijk om in te spelen op de wensen en behoeften van jouw klant. Moet de webshop extreem snel zijn? Of maakt jouw publiek juist gebruik van hun smartphone om de website te bezoeken? En hoe gaat het bestellen? Wat heeft de voorkeur van jouw klant? Door hier vanaf het begin af aan op in te spelen, maak je direct enorme stappen als het gaat om gebruikersgemak.

Tip 4. Wees kritisch

Concurrentie online is moordend. Bezoekers verdwijnen direct van jouw webshop als er iets niet klopt of onduidelijk is. Wees daarom kritisch op jouw website en blijf dat ook.

Magento webshop beginnen?

Wil je graag een Magento webshop beginnen, maar zie je op tegen al het werk dat er voor nodig is? dNovo is gespecialiseerd in Magento webshops bouwen en het maken van verbindingen tussen jou en jouw klant. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die Magento te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345.

Direct contact opnemen

Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!