Wat is Magento 2? 11 redenen om te migreren


Lees meer

Magento 2 is alweer enige tijd beschikbaar als platform voor jouw webshop. De software wordt nog continu geüpdatet en biedt heel veel nieuwe mogelijkheden. Maar wat is Magento 2 nu eigenlijk? Wat zijn de verschillen en waarom Magento 2 kiezen als je ook voor een andere software kunt kiezen? Lees hier 11 redenen om direct te kiezen voor migratie naar Magento 2.

Er zijn een groot aantal redenen waarom jij zou moeten kiezen voor migratie naar Magento 2. In dit artikel staan wij stil bij de volgende redenen en deelonderwerpen:

Direct contact opnemen

Wat is Magento 2?

Magento 2 is de opvolger van Magento 1. Veel webshops beginnen met Magento 1. Niet heel gek, want Magento 1 was marktleider op het gebied van e-commerce platforms. Waar men verwachte dat Magento 1 een update zou krijgen, werd Magento 2 gelanceerd. Magento 2 is een compleet nieuw platform met compleet nieuwe mogelijkheden.

Als jij een webshop hebt die draait op Magento 1, zul je je vast afvragen ‘Waarom Magento 2?’ Met de volgende 11 redenen zul jij ook overtuigd zijn en direct kiezen voor migratie naar Magento 2.

Responsive design

Een grote verandering die direct in het oog springt is het responsive webdesign van Magento 2. De nieuwe software van Magento maakt het mogelijk om jouw webshop volledig responsive te maken. Dat betekent dat de lay-out zichzelf aanpast aan het scherm waar jouw bezoeker je webshop op bezoekt. Ideaal, want steeds meer bezoekers maken gebruik van hun smartphone voor online aankopen. Een desktop of laptop wordt nauwelijks meer gebruikt. Een responsive design sluit perfect aan bij het mobile-first principe.

Veiligheid

Een andere reden om te kiezen voor migratie naar Magento 2 is het feit dat de support rondom Magento 1 stopt. Magento 2 is een stuk veiliger geworden en de opbouw hiervan maakt het de developers makkelijker om aanpassingen te doen in de bescherming tegen veiligheidslekken. Ook is het doorvoeren van veiligheidsupdates gemakkelijker geworden. Daardoor kun je deze sneller toepassen in jouw webshop.

Verbeterde bestandsstructuur en nieuwe technieken

Met de komst van Magento 2 is ook de basisstructuur veranderd. Alle basisviews zijn verschoven naar de modulestructuur. Hierdoor heeft iedere module zijn eigen view directory waarin alle templates-, layout-, js- en css/less-bestanden aangeroepen kunnen worden. Door deze verandering is het voor ontwikkelaars veel gemakkelijker om customized Magento thema’s te maken.

Visual Design Editor

De Visual Design Editor is een nieuwe functie voor Magento en enkel beschikbaar in Magento 2. Met deze functie is het heel makkelijk gemaakt om visuele aanpassingen te doen binnen de webshop, zelfs als je niet zo veel verstand hebt van webcodes. Hiervoor kun je gebruik maken van de ‘drag and drop’ functie.

CSS preprocessing

Het uitbreiden van CSS was in Magento 1 nog aan de lastige kant. Met de komst van Magento 2 en CSS preprocessing kunnen developers gemakkelijker uitbreiden en onderhouden. Een CSS preprocessor gebruiken zorgt ervoor dat de frond-end ontwikkeling sneller kan verlopen. Dit helpt vooral bij complexe thema’s.

Magento UI Library

Met de flexibele front-end bibliotheek van Magento 2 kun je eenvoudig bij vrijwel alle basiselementen. Deze kun je aanpassen naar eigen wens. Voor een developer biedt deze bibliotheek mogelijkheden om een bestaand thema aan te passen naar eigen hand of een nieuw thema te maken.

Verbeterde snelheid en vindbaarheid

Bij de ontwikkeling van Magento 2 is er veel aandacht besteedt aan de snelheid van het platform. De thema’s van Magento zijn stukken lichter gemaakt. De kern van Magento 2 werkt met minder en lichtere elementen. Al deze snelheidsverbeteringen zorgen voor verbeterde klantervaringen. Dit heeft een gunstig effect op het aantal bestellingen.

Ook heeft Magento 2 een aantal extra toevoegingen rondom zoekmachine instellingen. Hierdoor is het mogelijk om betere resultaten op het gebied van organisch verkeer te boeken. Deze instellingen zijn per product aan te passen.

Automatisch testen

Om de performance van de webshop te verbeteren, heeft Magento 2 een compleet nieuwe feature gekregen. Het testingframework is tot in de puntjes geperfectioneerd en biedt ongeveer 2,600 integratietesten, 7,700 unit-, 100 JavaScript unittesten en 100 statische testen om je performance te verbeteren.

Steeds meer extensies

Doordat Magento 2 nog volop in ontwikkeling is, worden er steeds meer extensies ontworpen en toegevoegd. Momenteel zijn er al enkele honderden beschikbaar. Met behulp van deze extensies is het mogelijk om jouw webshop nóg completer te maken en te voorzien van talloze extra functionaliteiten.

Magento 2 vs. B2B

Magento 2 is niet alleen ideaal voor B2C webshops, maar ook voor B2B. Het platform heeft daar diverse functionaliteiten voor:

  • Accountbeheer;
  • Offerte-afhandeling;
  • Speciale assortimenten en bestellijsten;
  • Instellen van kredietlimieten.

Magento specialist

Kies je voor een Magento specialist om jouw webshop te laten bouwen? Dan heb je bovenstaande kennis helemaal niet nodig. dNovo is een Magento specialist en staat graag voor je klaar om van jouw webshop een succes te maken. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die Magento 2 te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345.

Direct contact opnemen
Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!