Wat zijn de voordelen van Magento?


Lees meer

Wil je Magento gebruiken als platform voor jouw webshop? Werken met Magento is eenvoudig in gebruik, helemaal wanneer je Magento 2 vergelijkt met zijn voorganger Magento 1. Twijfel je nog of je jouw webshop wilt laten bouwen op Magento of een ander platform? Waarom Magento gebruiken voor jouw e-commerce? Wij hebben de voordelen van Magento op een rijtje gezet.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan Magento te ondervinden. Deze hebben alles te maken met de migratie van Magento 1 naar Magento 2. Toch komen een groot aantal voordelen van Magento ook voort uit deze ontwikkeling.

Direct contact opnemen

Waarom Magento?

Magento is een open source software. Dat betekent dat de code openbaar is. Ideaal, want dit maakt het mogelijk om de codes zelf aan te passen naar eigen wensen en eisen. Een ander voordeel van een open source software is dat andere bedrijven en organisaties de mogelijkheid hebben om extensies te creëren en te delen. Hierdoor kun je vaak al een goede extensie aanschaffen voor een eenmalig bedrag van een paar tientjes.

Indien je een beginner bent met Magento, kan de software nog wel eens lastig zijn. Daarnaast biedt Magento ook geen support zoals bij vele andere webshop platforms wel het geval is. Met de komst van Magento Commerce is dit er wel, al betaal je hier een fors maandelijks bedrag voor.

Door de zeer actieve community is voor ieder probleem wel een antwoord te vinden. Met de komst van Magento 2 is nog meer mogelijk. Al worden gebruikers van Magento 1 wel ‘gedwongen’ te migreren naar Magento 2. De ondersteuning voor Magento 1 zal per 1 juni 2020 stoppen waardoor de software onveilig wordt in gebruik.

Voordelen van Magento

Wat zijn nu daadwerkelijk de voordelen van Magento? Wij hebben ze op een rijtje gezet. Werken met Magento biedt de volgende pluspunten:

 • Open source platform;
 • Tienduizenden plugins (dit loopt nog verder op);
 • Tienduizenden templates;
 • Grote community die helpen met vragen;
 • Zoekmachine vriendelijk;
 • Nederlandse vertaling;
 • Meerdere webshops vanuit één installatie mogelijk;
 • Compleet in te richten voor de Nederlandse markt;
 • Uitstekend software voor de buitenlandse markt;
 • Goede statistieken;
 • Makkelijk split-testen uit te voeren.

Nadelen van Magento

Zoals bij ieder platform zijn er ook bij Magento nadelen te ondervinden. Deze lichten we hieronder toe:

Overstappen kost tijd en geld
Magento 2 is een compleet nieuwe software ten opzichte van Magento 1. Er is dus geen ‘simpele’ update mogelijk van de één naar de ander. Je zult echt moeten migreren. Dit betekent dat er een nieuwe webshop gemaakt moet worden, alle thema’s, designs, modules en koppelingen moeten worden verhuisd naar de nieuwe omgeving. Het kan voorkomen dat bepaalde extensies uit Magento 1 (nog) niet beschikbaar zijn in Magento 2. In dat geval moet de koppeling opnieuw ontwikkeld worden. Tot slot dient ook je database overgezet te worden.

Werken met Magento – Migratie

 1. Maak een migratieplan. Het overstappen naar Magento 2 is niet iets wat je zo gedaan hebt. Een migratieplan geeft je houvast gedurende het proces.
 2. Controleer of je hosting voldoet aan de eisen. De eisen die Magento 2 aan je hosting stelt zijn anders dan de eisen die Magento 1 stelde. Weet je niet hoe je dit zelf kunt controleren? Jouw hostingprovider helpt je hier vast bij!
 3. Inventariseer je huidige webshop. Stel een lijst op van de elementen die je mee wilt nemen naar de nieuwe omgeving. Van welke modules maak je gebruik? Wat heb je niet meer per se nodig?
 4. Ontwikkel de nieuwe webshop. Creëer samen met je ontwikkelaar een design. Denk na over de benodigde functionaliteiten, thema’s, modules en koppelingen. Laat je ontwikkelaar de website bouwen.
 5. Voer de datamigratie uit. Zodra de webshop klaar staat, is het zaak om de data zorgvuldig te migreren naar de nieuwe omgeving. Dit proces hoef je niet handmatig uit te voeren. Er zijn mogelijkheden om speciale tools hiervoor te gebruiken.

Magento webshop laten maken?

Kies je voor een Magento specialist om jouw webshop te laten bouwen? Dan heb je bovenstaande kennis helemaal niet nodig. dNovo is een Magento specialist en staat graag voor je klaar om van jouw webshop een succes te maken. Wanneer jij met jouw webshop of e-commerce oplossing wilt profiteren van alle voordelen die Magento 2 te bieden heeft, ben je bij ons aan het juiste adres. Graag drinken we samen met je een kopje koffie om de mogelijkheden te bespreken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken via: 053 – 48 50 345.

Direct contact opnemen

Versterking gezocht!
Bekijk onze vacatures!